حواله ارزی را با ما بهتر بشناسید!
انواع حواله
همانطور میدانید که نقل و انتقال ارزی در سیستم بانکداری بین المللی برای مشتریان یک دغدغه بزرگ میباشد که به هنگام سفر و معاملات و مبادلات تجاری به آن برخورد میکنند؛ از اینرو حوالههای ارزی در این مواقع بسیار کارامد هستند. از حواله ارزی برای انتقال ارز و یا به عبارتی پرداخت ارز نیز استفاده میشود. در این مقاله قرار است در خصوص حواله جات خصوصا حواله ارزی توضیحاتی را بیان کنیم. همچنین در ادامه قرار است به سوالات کاربران در خصوص آن که حواله دلار چیست؟ حواله صرافی چیست؟ و… پاسخ دهیم. پس همراه ما باشید.
حواله ارزی چیست؟
شاید برای شما این سوال وجود داشته باشد که ارز حواله ای چیست؟ و استفاده از آن به چه منظوری است؟ همانطور که میدانید، حواله ارزی نوعی روش پرداخت است که از طریق آن ارزهای مختلف به حسابهای بانکی اشخاص و شرکتها در تمامی کشورها انتقال پیدا خواهد کرد. از آنجایی که تحریمهای بین المللی علیه ایران زیاد است، کشور ما ارتباط چندانی با بانکهای جهانی ندارد؛ از اینرو انجام حوالجات معمولاً به صورت مستقیم انجام نمیشود و بیشتر به صورت غیر مستقیم و با واسطه انجام میگیرد.
به عبارتی روشنتر، حواله ارزی به عنوان یک نوع دستور پرداخت به شما کمک خواهد کرد که یک بانک یا مؤسسه مالی به تقاضای شما به یکی از بانکهای کارگزار خود در خارج از کشور، حوالهای را صادر کند. در این صورت موسسه مالی یا بانک از کارگزار خود میخواهد مبلغ حواله را به ذینفع آن، پرداخت کند.
انواع حواله ارزی
الف) حواله ارزی صادره (Outward Transfers)
چنانچه قصد داشته باشید برای فردی ارز ارسال کنید، لازم است از حواله صادره استفاده کنید. برای درخواست و انجام این نوع حواله لازم است به بانک یا صرافی مورد نظر خود مراجعه کنید. با ارائه مشخصات فرد گیرنده ارز، شماره حساب و واحد پولی که میخواهید ارسال کنید میتوانید ارز خود را با ارز موردنظرتان تعویض و برای مقصد، بر اساس نرخ روز ارسال کنید.در این نوع حوالجات ارزی برای جلوگیری از پولشویی لازم است تا فرم اظهارنامه گمرکی تکمیل گردد.
ب) حواله ارزی وارده (Inward Transfers)
یکی از ویژگیهای مهمی که بانکهایی که به ارائه خدمات در زمینه حوالجات ارزی میپردازند، میبایست داشته باشند آن است که پس از دریافت پیام تایید ارسال حواله ارزی سعی کنند در کنترین زمان میزان پول حواله شده را به حساب فرد واریز کنند. البته توجه داشته باشید زمانی فرد موردنظر قادر است وجه را دریافت کند که پاسپورت یا کارت شناسایی معتبر خود را ارائه دهد. پس از نشان دادن مدارک خود میتواند وجه را به حساب دیگری انتقال دهد و یا آن را به بانک بفروشد.
انواع حواله ارزی براساس سرعت و زمان انتقال
۱) حواله ارزی مستقیم (Telegraphic Transfer)
حواله ارزی مستقیم یا به اصطلاح T.T یکی از با امنیتترین روشهای انتقال پول است که از آن به عنوان حواله ارزی سوئیفت نیز یاد میشود. با استفاده از این نوع حواله میتوان به حسابهای اشخاص و شرکتها در تمام نقاط جهان پول واریز کرد. زمانی که این نوع حواله برای نشستن پول از حسابی به حساب دیگر نیاز دارد معمولا 2 تا 3 روز کاری یا بین 48 الی 72 ساعت است.
۲) حواله ارزی غیرمستقیم (Demand Draft)
حواله جات غیرمستقیم یا به اصطلاح D.D تنها یک تفاوت با روش مستقیم دارند آن هم فقط در مدت زمان انتقال پول است. در این روش زمان بیشتری برای انتقال پول در نظر گرفته میشود.
انواع حواله های ارزی دلاری
۱- حواله دلار و یورو
در حال حاضر مجموعهها و صرافیهای زیادی هستند که اقدام به انجام حوالجات دلار و یورو به اقصی نقاط جهان کردهاند. بر اساس شرایط هر یک از این مجموعهها لازم است فاکتور و حساب مقصد به همراه کد swift را در دست داشته باشید.
۲- حواله یوان
حواله یوان مربوط به حواله های ارزی چین است. برای انجام این حوالهها لازم است شماره حساب مقصد Abc bank را داشته باشید. چنانچه به این شماره دسترسی نداشته باشید، نیاز است شماره حساب حتما با کارشناسان مربوطه چک شود. بر خلاف حوالجات دلار که مدت زمان زیادی برای نشستن پول به حساب صرف میشود، این نوع حوالهها در همان روز یا نهایتا 1 روز کاری میسر است. همچنین کارمزد این نوع از حوالجات بین 50 تا 200 یوان میباشد.
۳- حواله درهم
حواله های ارزی درهم و ارسال آن هم به صورت اسکناس و هم به صورت بانکی قابل انجام است. در این روش نیز زمان کمی برای نشستن پول در نظر گرفته شده است و معمولا کارمزدی هم ندارد.