صادرات به اتحادیه اروپا:
صادرات به اروپا برای بسیاری از کالاهای ایرانی ایدهآل است. اما صادرات به کشورهای اروپایی مانند کشورهای دیگر، شرایط و ضوابطی دارد که باید پیش از اقدام به صادرات، آنها را در نظر بگیرید تا بتوانید از سود صادرات به اروپا بهره ببرید.
پیش از صادرات به اروپا باید چه کرد؟!
قبل از این که صادرات به کشورهای اروپایی را آغاز کنید، باید در مورد وضعیت تولید و فروش کالای صادراتیتان در کشورهای اروپایی تحقیق کنید. همچنین باید روابط کشور ما با کشورهای اروپایی مورد نظرتان برای صادرات را بررسی کنید. ویژگیهای اجتماعی و جامعهشناسی کشور صادراتی مقصد شما نیز بر صادرات کالای مورد نظر شما تاثیرگذار است. همچنین صادرات به اروپا شرایطی دارد که باید با این شرایط آشنایی داشته باشید. در ادامه به برخی از شرایط صادرات به اروپا اشاره میشود.
شرایط صادرات به اروپا چگونه است؟
کشورهای اتحادیه اروپا، تعداد زیادی از کشورهای این قاره را تشکیل میدهند. قوانین صادرات و واردات اتحادیه اروپا بخشهای مختلفی دارد. برخی از این قوانین، مربوط به بستهبندی کالاست. برای صادرات به اتحادیه اروپا باید استانداردهای لازم و قانونهای وضع شده را برای بستهبندی و نصب اتیکت به ویژه برای مواد غذایی، مواد شیمیایی و منسوجات رعایت کنید. در کشورهای اتحادیه اروپا، مهری تحت عنوان مهر CE در ارتباط با مقررات ایمنی وجود دارد که اتحادیه اروپا برای کوبیدن این مهر روی کالاهای صادراتی دقت زیادی به خرج میدهد.
مجوزهای لازم برای صادرات به اروپا چه مبنایی دارند؟
اتحادیه اروپا بر اساس سیاستهای اقتصادی خود، قوانین خاصی برای واردات کالا دارد. اتحادیه اروپا قوانین وارداتی خود را جوری تنظیم میکند که از واردات بیرویه کالا جلوگیری شود. پس صادرات به اروپا با دشواریهایی همراه است. چند دسته از کالاها برای صادرات به اتحادیه اروپا دارای مجوزهای خاصی هستند. کالاهایی مانند منسوجات، آهن و فولاد و محصولات کشاورزی از جمله این کالاها هستند.
روسیه:
کشور روسیه با جمعیت تقریبی ۱۴۴ میلیون نفر، یکی از کشورهای پرجمعیت اروپا بوده و یکی از کشورهایی است که در زمینه ی صادرات کالا از ایران مقصد بسیار خوبی برای بازرگانان ایرانی بوده و از اهمیت خاصی نیز برخوردار است. شرایط آب و هوایی این کشور باعث شده است تا امکان تولید و کشت بسیاری از محصولات کشاورزی را نداشته باشند، این موضوع یک امتیاز مثبت برای صادرات ایران به حساب می آید. در حال حاضر روسیه به عنوان یکی از بزرگترین شرکای تجاری ایران شناخته می شود و سالانه مقادیر قابل توجهی از انواع محصولات به این کشور صادر می شود. در ادامه در خصوص کالاهای صادراتی به روسیه صحبت خواهیم کرد.
این کشور به دلیل قرار گرفتن در حاشیهی دریاچهی خزر و نزدیک بودن به ایران از نظر مسافت، از ظرفیت مناسب و بالایی برای صادرات، خصوصاً صادرات خرما، محصولات کشاورزی و صادرات پسته برخوردار است. به منظور صادرات کالا به روسیه، باید بر اصول مذاکرات تجاری و قواعد صادرات مانند بازاریابی بین المللی، توانایی در عقد قراردادهای بین المللی و غیره تسلط کامل داشت تا بهترین نتیجه برای طرفین حاصل گردد.
لیست اقلام صادراتی به روسیه:
به صورت کلی بیشترین اقلام صادراتی از سمت ایران به روسیه، محصولات کشاورزی و مواد غذایی می باشد. روسیه به عنوان یکی از سردترین کشورهای دنیا شناخته می شود، به همین دلیل امکان تولید انبوه محصولات کشاورزی را ندارد و مجبور است برای تامین نیازهای بازار خود، نسبت به واردات مواد غذایی اقدام کند. با توجه به اینکه برخی از محصولات کشاورزی مدت زمان کوتاهی قابل نگهداری هستند، بهتر است که مقاصد صادراتی آنها در فاصله کوتاهی قرار داشته باشد. بنابراین می توان گفت که به دلیل فاصله نسبتا کم بین ایران و روسیه، این کشور به یک گزینه عالی برای صادرات انواع اقلام خوراکی تبدیل شده است. در ادامه برخی از کالاهایی که بیشترین میزان صادرات را در سال های اخیر داشتند را ذکر خواهیم کرد.
ترکیه:
کشور ترکیه یکی از همسایگان شمال غربی ایران است و در سال های اخیر رشد اقتصادی بسیار خوبی را تجربه کرده است. صنعت گردشگری در ترکیه بسیار توانمند است و سالانه افراد زیادی به این کشور سفر می کنند، همین موضوع سبب نیاز ترکیه به انواع مواد غذایی با کیفیت بسیار بالا شده است، در نتیجه بازار صادرات انواع اقلام خوراکی به ترکیه بسیار داغ شده است. ترکیه یکی از کشورهای هدف برای صادرات ایران می باشد و سالانه مقادیر قابل توجهی از محصولات کشاورزی و مواد غذایی به این کشور صادر می شود. البته کشور ترکیه در زمینه های صادراتی انواع محصولات ماند کشمش، پسته و غیره نیز عملکرد بسیار خوبی داشته است و انواع کالا را به کشورهای دیگر صادر می کند.
ایران در کل ده گروه کالا جهت صادرات به ترکیه ظرفیت دارد و نفت و فرآورده های نفتی هم از این کالا ها مستثنی نیست البته که صادرات سنگ های ساختمانی به ترکیه نیز در این گروه جای دارد. صادرات به ترکیه، به علت طیف خوب بازار ترکیه جهت صادرات محصولات ايرانی بسیار مساعد است و در سال های اخير کشور ایران توانسته در اين بازار بسیار موفق و کارآمد ظاهر شود. تمامی محصولات از شرکت صادرات واردات از ترکیه مطمئن انجام می شود.
دبی:
همان طور که می دانید دبی یکی از بزرگترین و شناخته شده ترین مراکز تجاری در سطح جهان است و به دلیل وجود بازار مصرف و ارتباطات گسترده تجاری، صادرات به دبی از اهمیت ویژه ای برای بازرگانان ایرانی برخوردار است. به همین دلیل این منطقه به یکی از قطب های مهم صادرات و واردات در سطح جهان به ویژه خاورمیانه تبدیل شده است. از مهم ترین ویژگی های دبی وجود انواع و اقسام نمایشگاه های تجاری است که هر سلیقه ای را به خود جذب می کند.
البته این مورد یکی از هزاران ویژگی شهر دبی است که سبب شده این منطقه به یکی از بزرگترین مقصدهای تجاری در سطح جهان خصوصا برای ایران تبدیل شود. وجود این ویژگی های بارز سبب شد که امروزه شهر دبی به عنوان مهم ترین شاه راه تجارت بین الملل در سطح خاورمیانه معرفی شود. ساخت و وجود انواع بنادر در کنار انبوهی از فرودگاه های مدرن شرایط و امکانات لازم برای صادرات و واردات کالا از سراسر دنیا به این نقطه را فراهم کرده است.
صادرات قیر:
ایران بزرگترین تولید کننده قیر در منطقه خاورمیانه می باشد. کشور ما سالیانه بیش از 4 میلیون تن قیر در انواع بسته بندی ها با روش های مختلف حمل و نقل صادر میکند. تعداد مقاصد هدف صادرات قیر به بیش از 30 کشور میرسد. ظرفیت تولید قیر در کشور ما بالغ بر 6 میلیون تن است، که حدود 2 میلیون تن آن در داخل کشور به مصارف داخلی می رسد.
نحوه ی صادرات قیر از ایران:صادرات قیر ایران از طریق دریایی و زمینی و با بسته بندی های فله ، بشکه و کیسه انجام می شود.که قیر فله از مسیرهای زمینی توسط تانکرها و از مسیر دریایی توسط کشتی ها صادر میشود.
صادرات سنگ:
امروزه با گسترش صنعت استخراج و سنگ تراشی و صادرات سنگ در سراسر جهان و از جمله کشور ایران، این صنعت به یکی از پر سور ترین صنایع برای تجار و بازرگانان تبدیل شده است. کشور ایران که در واقع به لحاظ دارا بودن معادن سنگ جز ۸ کشور برتر دنیا میباشد نیز از این قاعده مستثنی نبوده است.
از مزایای صادرات سنگ میتوان گفت که به طور کلی صادرات سنگ از کشور ایران در واقع یکی پرسودترین تجارتهای غیر نفتی در کشور محسوب میشود که این اتفاق به دلیل کیفیت بسیار بالای سنگهای ایرانی و همچنین تنوع بالا در ساختار و طرحهای آن است که محبوبیت این صنعت را در جهان متمایز کرده است.
صادرات زعفران :
ایران با سهم ۳۶ درصدی از کل زعفران جهان ، بزرگترین صادرکننده زعفران در جهان است و یکی از اقلامی است که جایگاه ویژه ای در حوزه ارز در ایران دارد . با ما همراه باشید و با شرایط و نحوه صادرات زعفران به اروپا و سایر نقاط جهان آشنا شوید و اطلاعات خوبی در این زمینه کسب کنید .
صادرات نخ :
بدون متن.
صادرات خرما :
صادرات خرما یکی از فعالیتهای پردرآمد در ایران به شمار میآید و به اقتصاد کشور کمک بسیاری نموده است. در سالهای اخیر صادرات خرما رونق بسیاری داشته است و تولیدکنندگان خرما با استفاده از بسته بندیهای مناسب و به کار بردن اصول و قواعد بازاریابی، توانستهاند این صنعت را رشد دهند و خرما را به کشورهای اروپایی نیز صادر کنند. ایران یکی از کشورهایی است که دارای شرایط مناسب برای کشت خرما است و بهترین و مرغوب ترین خرماها در ایران تولید میشود. خرمای ایرانی طرفداران بسیاری در کل دنیا به خود اختصاص داده است.
شرکت سما سروش آماده ارائه هر گونه مشاوره رایگان در خصوص صادرات و حمل کالای صادراتی و استعلام هزینه حمل و صادرات از ایران به ترکیه-اتحادیه اروپا-روسیه-امارات-عمان-قطر و…میباشد. این شرکت آماده است تا با ارائه مشاوره به صاحبان کالا بعنوان نماینده ای مستقر در منطقه آزاد ماکو و گمرک بازرگان و گمرکات رجایی بندرعباس و جلفا و پلدشت و فرودگاه و شهریار تهران ، ضمن رفاه حال صاحبان محترم کالا و کارخانه های تولیدی و شرکتهای بازرگانی محترم همراه آنان در توسعه فعالیت صادراتی آنها و انجام تشریفات گمرکی صادرات و تصمیم گیری هر چه بهتر و اصولی تر برای سرمایه گذاری در تجارت و جلب اعتماد مشتریان عزیز باشد.