واردات مواد اولیه صنایع تولیدی:

بسیاری از کشورها مخصوصا کشور های در حال توسعه توانایی تولید مواد خام و مواد اولیه با کیفیت را نداشته و برای تامین نیاز کارخانجات خود اقدام به واردات مواد اولیه صنایع تولیدی به کشور می نمایند.

واد اولیه تولید یکی از نیاز های اصلی واحدهای تولیدی کشورها بوده و کمبود این مواد اولیه موجبات آسیب جدی به صنایع تولیدی می شود. بروز مشکلات جدی در تامین مواد اولیه صنایع تولیدی می تواند تمام اقتصاد کشور را تحت شعاع خود قرار دهد و بر روی تمام بخش های دیگر صنعت تاثیر منفی داشته باشد. به عنوان مثال اگر در تامین مواد اولیه در حوزه غذا و دارو به مشکل برخورد کنیم علاوه بر این که اقتصاد کشور ضربه وارد می گردد. همچنین می تواند اثرات منفی جبران ناپذیری را به سلامت کشور وارد نماید.

تامین مواد اولیه از طریق واردات یکی از مهم ترین چالش هایی است که وارد کنندگان با آن روبرو هستند. زیرا واردات این مواد به کشور علاوه بر مشکلات رایج در گمرک، مشکلات و چالش های دیگری نیز دارد. در واقع در این نوع از واردات علاوه بر اینکه با قوانین کلی صادرات و واردات مواجه هستیم، باید با قوانین خاص دیگری نیز که در این بخش وجود دارد، برخورد کنیم. زیرا واردات این نوع از کالاها شرایط خاص خودشان را دارند.

نحوه واردات مود اولیه:

مواد اولیه و واردات آن به بخش های مختلف تقسیم می شود و هر صنعتی بسته به نوع کالای خود قوانین و الزامات خاصی را دارد. این قوانین می تواند تابع نوع کالا، صنعت، زمان ورود و… باشد. ما در اینجا سعی می کنیم کالا های وارداتی را برحسب حوزه صنعت به بخش های مختلف تقسیم کنیم، زیرا مهمترین تقسیم بندی کالاهای وارداتی، بر حسب نوع صنعت آن ها می باشد. حال این صنایع به بخش های مختلفی تقسیم می شوند، که شامل: صنعت دارو، نفت و گاز و پتروشیمی، سرامیک، نساجی، چرم و پلیمر می باشند.

دارو:

اولین و مهمترین بخش در واردات مواد اولیه حوزه دارو می باشد، زیرا این مواد بایستی از کیفیت و استاندارد های بسیار بالایی برخوردار باشند. از این رو سخت گیری هایی را در خصوص مجوزها و ترخیص کالا در گمرک اعمال می نمایند. زیرا این حوزه مستقیما با سلامت نیروی انسانی کشور در ارتباط است.

نفت و گاز و پتروشیمی:

این بخش از واردات بسیار گسترده است، زیرا شامل صنایع مختلفی می شود که به مواد اولیه مرغوب پتروشیمی ها نیازمند می باشند. چون خوراک اغلب صنایع وابسته به مواد اولیه پتروشیمی ها و پالایشگاه ها بوده و در صورت کمبود مواد اولیه این صنایع با مشکل جدی مواجه می شوند.

صنایع ریسندگی ، صنایع رنگ و رزین و… از جمله صنایعی هستند که وابستگی بسیاری به واردات انواع محصولات شیمیایی مانند پلی استایرن، پلی اتیلن ، سود سوزآور و دیگر مواد دارند.

 

 

سرامیک:

شرکت های زیادی در زمینه کاشی و سرامیک فعالیت می کنند و اغلب موادی که برای این صنایع وارد میکنند شامل فلدسپات پتاسیک، سیلیکات زیر کونیم، کائولن، بالکی اکسید آلومینیم و بنتونیت می باشد.

نساجی:

صنایع نساجی از صنایع معتبر کشور می باشد، که در امر صادرات و درآمد ارزی نقش بسزایی در کشور ایفا میکنند. به عنوان مثال استان یزد قطب تولیدات نساجی در کشور می باشد. اغلب مواد اولیه مورد نیاز در حوزه نساجی شامل پشم، نفت خام، پارازیلن، ترفتالیک اسید خالص و مونواتیلن گلایکول می باشد.

چرم و پلیمر:

صنایع چرم و و صنایعی که وابسته به فراورده های پلیمری هستند، نیز مشتری بسیاری از مواد اولیه وارداتی به کشور بوده برخی از این مواد عبارتنداز: پودر pvc امولشن، رنگ، پودر کربنات سدیم، روغن DOP ، کاغذ رلیز، استابلیزر، کیکر، انواع پارچه، پودر فوم

مواد اولیه آرایشی و بهداشتی:

برای واردات مواد اولیه آرایشی و بهداشتی به پروانه و یا مجوز ورود و گواهی بهداشت از وزات بهداشت نیاز است. وارد کنندگان به منطور واردات مواد اولیه آرایشی و بهداشتی به برخی مدارک شامل پرفروما، تائیدیه آزمایشگاه، برگه ثبت سفارش، درخواست کتبی وارد کننده ، چک لیست مجوز ورود ، تائیدیه سوابق آزمایشگاه، مشخصات فیزیکی، شیمیایی و میکروبی کالا، تاییدیه عدم آلودگی مواد اولیه و موارد مصرف و کاربرد آن و … نیاز دارند.

شرکت سما سروش نیز با تکیه بر تجربه چندین ساله و مجموعه ای کارآمد حمل و واردات و ترخیص تخصصی انواع مواد اولیه مورد نیاز کارخانه جات و واحدهای تولیدی را به عهده گرفته و توانسته است با کالارسانی بموقع رضایت کامل مشتریان خود را جلب نماید.