واردات کشنده-کامیون :
در حال حاضر ناوگان حمل و نقل کشور بسیار فرسوده شده است. در سالهای اخیر طرحهای زیادی برای نوسازی ارائه شده که جوابگو نبوده و با شکست مواجه شدهاند. یکی از این طرحها برای نوسازی ناوگان عمومی کشور، واردات کامیون های سه سال کارکرد اروپایی، ژاپنی و کرهای بوده که برخلاف طرحهای قبلی با جدیت بیشتری دنبال میشود.
احمد کریمی، دبیر انجمن صنفی کامیون داران کشور از موافقان این طرح بوده و با توجه به محدودیتها و شرایط حال حاضر کشور، واردات کامیونهای سه سال کارکرده اروپایی، ژاپنی و کرهای را بهترین و به صرفه ترین راه حل فعلی میداند.
با توجه به بالا بودن سن ناوگان عمومی کشور و فرسودگی ناشی از آن، خسارات فراوان و اجتناب ناپذیری به اقتصاد کشورمان وارد میشود.
بخشی از این هزینهها شامل: میزان مصرف سوخت بالا، میزان آلایندگی و هزینههای سرسام آور ناشی از تعمیر قطعات و نگهداری کامیون های فرسوده میباشد؛ به همین دلیل نوسازی ناوگان حمل و نقل عمومی از اهمیت بالایی برخوردار است.
دبیر انجمن صنفی کامیون داران کشور ضمن موافقت با واردات مدلهای سه سال کارکرده اروپایی، ژاپنی و کرهای، بیان کرد: « باید این موضوع را در نظر داشت ناوگان چینی که طی سالهای اخیر توسط شرکتهای خودروساز وارد کشور شده، با تکنولوژی فرسوده اروپا تامین میشود. چه بسا خودروسازان مدلهایی را وارد ناوگان کردهاند که خسارت آنها در مقایسه با مدلهای فرسوده بسیار بیشتر است. در این شرایط و با توجه به کامیونهای بیکیفیت چینی که به کشور وارد شده ناگزیریم بپذیریم در زمینه واردات کامیونهای صفر کیلومتر با محدودیت روبرو هستیم. بنابراین واردات کامیونهای سه سال کارکرد اروپایی صرفه بیشتری داشته و عملا برای اقتصاد کشور بهتر است.
شرایط کامیونها و کشندههای وارداتی:
خودروهایی که در طرح فروش کشنده دست دوم وارداتی مشمول اجازه ورود به بازار کشور میشوند، باید دارای شرایط و ویژگیهایی باشند که بر اساس مصوبات به قرار زیر هستند:
*نباید بیش از سه سال از زمان ساخت آنها گذشته باشد.
*کامیونها میتوانند دارای بارگیر ثابت یا غیرثابت (کشنده) باشند.
*کامیونهای وارداتی، باید شرایط زیست محیطی، استانداردها و شرایط لازم برای حملونقل بینالمللی و ورود به کشورهای اروپایی را دارا باشند.
*در مرحله اول، اولویت واردات با کامیونهای دارای ظرفیت- مندرج در کارت مشخصات وسیله نقلیه- هیجده (۱۸) تن و بالاتر است.
*کامیونهایی میتوانند به کشور وارد شوند که ساخت کشورهای اروپایی، ژاپن یا کره جنوبی بوده و در پنج (۵) سال گذشته مدلهای مشابه آنها در کشور تولید و یا به کشور وارد شده باشند. کامیونهای وارداتی جدید ساخت کشورهای مذکور باید از نظر ایمنی، کیفیت و آلایندگیهای محیط زیست در زمان ساخت، مورد تائید دستگاههای ذیربط باشد.
*کامیونهای وارداتی باید از نظر ایمنی، کیفیت و آلایندگیهای محیط زیست با استانداردهای روز و اجباری که مورد تائید مراجع ذیربط بوده، انطباق داشته و دارای استاندارد e-mark نیز باشند.
واردات لیفتراک:
برای واردات و خرید لیفتراک از دیگر کشور ها به هیچ عنوان نباید بدون داشتن تخصص و اطلاعات کافی اقدام کرد. در واقع فردی که اقدام به واردات لیفتراک می کند، باید از دانش و اطلاعات فنی کافی در این زمنیه برخوردار باشد، تا بتواند انواع لیفتراک هایی که استفاده از آن ها در کشورمان رایج تر است را خریداری کرده و از گمرک ترخیص نماید. بهتر است اگر دارای تخصص کافی در این زمینه نیستید، با شرکت های بازرگانی فعال در حوزه واردات و ترخیص کالا همکاری نمایید.
لیفتراک ها به عنوان یکی از ماشین آلات مدرن، بخش اساسی هر قسمت از حمل و نقل مکان های تولیدی را تشکیل می دهند و جا به جایی و بارها و کالاهای سنگین را به راحتی و بدون هیچ گونه خطر واژگونی انجام می دهند و مقوله ایمنی به بهترین شکل ممکن در تمامی کارخانه های کوچک و بزرگ رعایت می شود.
ترخیص لیفتراک در تمامی گمرکات کشور ایران براساس نوع ماشین آلات انجام می گیرد و بیشتر از کشورهای کره، چین و ژاپن واردات به ایران انجام می گیرد.
واردات و ترخیص لیفتراک مطابق دیگر واردات محموله ها نیاز به رعایت مقررات و قوانین دارد که باید توسط شخص ترخیص کار به درستی انجام گیرد.لیفتراک ها یکی از ماشین آلات کاربردی و مفید است که در انواع مختلف برای کاربری های متفاوت طراحی و تولید شده اند.در اینجا ما به چند نمونه از ترخیص لیفتراک هایی که در گمرکات ایران انجام می گیرند را نام می بریم:
لیفتراک گازی
لیفتراک هیربدی
لیفتراک دیزلی
ترخیص انواع باتری لیفتراک
لیفتراک باتریی
لیفتراک دوگانه سوز ( گازی و بنزینی)
واردات جرثقیل :
یکی از عمده وارداتی که از کشور های چین و آلمان به کشور صورت می گیرد واردات جرثقیل است. این نوع واردات مثل دیگر موارد وارداتی مشمول اخذ مجوز های لازم و رعایت قوانین و مقررات است. برای این که در مورد این قوانین و مقررات اطلاعات کافی به دست بیاورید کافیست با ما تماس حاصل نمایید.
جرثقیل یکی از ماشین آلات و وسایلی است که برای ساخت و ساز انواع ساختمان ها و راه ها و جاده ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای واردات جرثقیل در انواع مختلف 25 تنی و حتی وزن بیشتر و بالاتر برای نوع مستعمل و دست دوم آن به کشور آزاد شده است. جرثقیل ها بر اساس بازوی به دو نوع تقسیم بندی می شود: بازوهای هیدرولیکی و یا کابلی با قرقره از نظر حرکتی جرثقیل ها به سه دسته متفاوت بازوهای گردانی، بازوهای نیمه گردان و بازوهای ثابت تقسیم بندی می شود.
واردات خودرو سواری:
آزادسازی واردات خودرو از آن دسته مسائلی است که از سال ۱۳۹۷ تاکنون بین مجلس، دولت و بازار خودرو در حال رفت و آمد بوده و حالا تصمیماتی برای سال ۱۴۰۱ گرفته شده است. دولت سیزدهم در دومین ماه سال ۱۴۰۱ خبر از آزادسازی واردات خودرو با چند شرط و شروط را اعلام کرده است.
ابلاغ قانون واردات خودرو:
*۱۶ خرداد ماه ۱۴۰۱، رئیس مجلس شورای اسلامی، قانون واردات خودرو را برای اجرا به دولت ابلاغ کرد.
*مجوز واردات خودرو ۵ ساله است.
*وزارت صمت باید آییننامه واردات خودرو را تنظیم و تصویب کند.
آزادسازی واردات خودرو:
چهارشنبه شب ۲۱ اردیبهشت ماه ۱۴۰۱ واردات خودرو آزاد شد.
بر اساس اعلام سخنگوی دولت سیزدهم، یکی دیگر از بندهای هشت فرمان رئیسجمهور برای تحول در صنعت خودرو محقق شد و با تصویب هیئت دولت، واردات خودرو آزاد شد.
علی بهادری جهرمی اعلام کرد: این اقدام به منظور افزایش رقابت پذیری و رفع شائبه انحصار، متناسب سازی قیمت خودرو و جبران کمبود تولید به میزان مورد نیاز بازار، صورت گرفت.
تاریخ احتمالی واردات خودرو:
مهدی دادفر، دبیر انجمن واردکنندگان خودرو، درباره پیشنویس واردات خودرو:
در این پیشنویس قرار است الزامات صادرات خودرو و قطعات هم تعریف شود.
همچنان قوانین تعرفهای، عوارض و استانداردها بر واردات خودرو حاکم است.
احتمال کاهش قیمت خودرو از ماه اول در بازار داخلی به علت شوک واردات خودرو
احتمال ورود اولین خودروهای وارداتی به بازار در شهریور ماه ۱۴۰۱
شرکت سما سروش نیز با تکیه بر تجربه چندین ساله و مجموعه ای کارآمد حمل و واردات و ترخیص تخصصی انواع کشنده و کامیون-لیفتراک-جرثقیل-بیل مکانیکی-کمباین و خودروی سواری را به عهده گرفته و توانسته است رضایت کامل مشتریان خود را جلب نماید.